A jövő vezetőit keressük

Vélemények
Az emberek nem akarják többé, hogy eladjanak nekik
Így használhatja a közösségi médiát! Richard-Branson milliárdos vállalkozó tanácsai
2017-01-26 23:36:22
A munkák jelentős részét robotok vehetik át
Egy uniós jelentéstervezet szerint a jelenleg emberek által végzett munka jelentős részét robotok vehetik át. Így egyre nőhetnek az oktatást, a foglalkoztatást, a szociális biztonsági rendszerek életképességét érintő aggodalmak.
2016-08-02 23:16:23
Pizzafutárból MILLIÁRDOS, AKI SZABAD AKART LENNI - most elmeséli sikerei titkát
Én szabad, független és a gazdag akartam lenni, de persze ezért tenni is kellett.
2017-01-26 21:29:02
Honnan jön a pénz az MLM-ben? És mennyit lehet keresni vele?
Ilyen egyszerű, nincs átverés
2017-01-27 00:28:07
Interneten nevelkedő generáció a munkában
Élettapasztalat vagy újszerű problémakezelés a fontosabb?
2015-08-17 22:04:44
Életképek a cég életéből
Reklámmentes weboldal

Neked is lehet profi, reklámmentes weboldalad

Regisztrálj itt >>>

 

Az érzés


Pizzafutárból MILLIÁRDOS, AKI SZABAD AKART LENNI - most elmeséli sikerei titkát

Én szabad, független és a gazdag akartam lenni, de persze ezért tenni is kellett.

Pizzafutárból MILLIÁRDOS,  AKI SZABAD AKART LENNI - most elmeséli sikerei titkát

 

A PÉCSI MILLIÁRDOS, AKI SZABAD AKART LENNI

Vágyi Jenő James milliárdos pécsi üzletember – vagy ahogy ő hívja magát: szabad ember – mesélt nekünk arról, hogy miként válhat valaki sikeres emberré, és hogy hol és miért rontják el azok, akik nagyon szeretnének sokat keresni. A siker ugyanis az ő olvasatában nem csak a gazdagságot, a milliókat jelenti. Vágyinak jelenleg számos vállalkozása van, meggazdagodásában pedig hatalmas szerepet játszottak az Amwaynél töltött évei is. 

 

Lehet Önt milliomosnak nevezni?

– Milyen pénznemben? Forintban igen. Dollárban is. Forintban milliárdosnak is. De ez relatív dolog. Van, amit nem lehet pénzben mérni, mégis értékes. Ha valaki nem ért a pénzhez, annak a milliók is csak gondot okoznak. A pénz a teljességnek csak egy szelete, pénz nélkül is lehet valaki sikeres.

 

pizzafutárként indult milliárdos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“El kell határozni, hogy sikeresek leszünk”

– Hogyan kezdődött a siker és a gazdagság felé vezető útja?
– Itt a Dunántúlon nőttem fel, Vásárosdombón. Már tizenéves koromban megfogalmazódott bennem a vágy, egy álom, hogy szabad ember akarok lenni. Akkoriban Magyarországon még szocializmus volt, és az a kép az idézőjeles szabadságról, ami az országban létezett, nem volt összeegyeztethető azzal, amit én akartam. Ezért 21 évesen Ausztráliába mentem, ahol sokféle munkám volt. Dolgoztam pizzafutárként, majd egy elektronikai termékeket előállító gyárban is.

– Ausztráliában sikeresebbek voltak akkoriban az emberek?
– Voltak, akik azok voltak és voltak, akik nem. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy mi lehet az oka annak, hogy az ausztrálok szabad országában is vannak sikertelen, boldogtalan vagy épp szegény emberek.

Pizzafutár volt, milliárdos lett

– És mire jutott?
– Nemcsak magamnak tettem fel ezt a kérdést, hanem másoknak is. A gyárban a főnökömet meg is kérdeztem, hogy mi kell ahhoz, hogy többet keressek. Azt válaszolta, hogy az értékesítésben van a pénz, már ha jól csinálom. Ezután pénzügyi tanácsadó lettem egy brókercégnél. Ironikus, hogy akkoriban nem volt pénzem, és nem is igazán tudtam, hogy hogyan beszéljek befektetésekről és pénzügyekről, főleg nem másoknak. Hatalmas kihívás volt, de több száz emberrel találkoztam, akiknek mást és mást jelentett a siker fogalma, és így nagyon nagy tapasztalatra tettem szert ezen a téren.

 

Én szabad, független és a gazdag akartam lenni

– Ön szerint mi kell a sikerhez?
– Az én támpontom a Himnusz első pár szava volt. „Isten, áldd meg a magyart. Jó kedvvel, bőséggel…”. Ha jó a kedvünk és bőségben élünk, akkor sikeresek is vagyunk. Az már, hogy kinek mit jelent a bőség és a jókedv, személyre szabott, egyéni döntés – de meg kell tudni fogalmazni. Én szabad, független és a gazdag akartam lenni, de persze ezért tenni is kellett.

– Ez a következő lépés?
– Igen, kell egy ötlet, amit ki kell bontani, meg kell valósítani. Ez a cselekvés. Ekkor elkerülhetetlenül akadályokba, korlátokba ütközünk, amiken túl kell lendülni. Tanulni kell a hibáinkból, a kudarcokból, a negatív visszacsatolásokból. Az ilyen nehéznek vagy kilátástalannak tűnő helyzeteket át kell tudni fordítani tanítássá. Így meghaladjuk önmagunk vélt határait. Rá kell jönnünk, hogy a hibáink a jó utat mutathatják meg nekünk.

– Egyedül megoldható ez?
– Ebben a folyamatban mindenképp kellenek más emberek és példaképek is, akik segítenek, közreműködnek és motiválnak gondolatokkal, érzésekkel, viselkedésekkel. Ez egy társasjáték, aminek az eredménye egy belső változás, aminek köszönhetően a cél elérése érdekében kezdünk el gondolkodni. Számomra ez a változás visszafordíthatatlan volt, és egyszer csak azt vettem észre, hogy sikeres vagyok.

– A legtöbb ember sikeres életre törekedik és gazdag akar lenni. Hol rontják el?
– Nekem mindenem megvolt már akkor, amikor rájöttem, hogy nincs meg a himnuszbeli jókedv, csak a bőség. A sikert és a teljességet ugyanis a legtöbb ember kívül keresi, nem pedig belül. A másik hiba, amit elkövetnek, hogy nem cselekednek a cél érdekében, hanem valami külső erőtől várják, hogy segítse őket pénzhez és sikerhez. Ha ez nem jön, akkor pedig a felelősséget áthárítják magukról és máshol, másban keresik a sikertelenség magyarázatát. A sikeressé váláshoz továbbá kell egy komoly önfegyelem, kitartás és elhivatottság. A fegyelmezetlen elme a legnagyobb akadálya a sikerességnek.

Bill Gates szerint

Bill Gates szerint a 3. évezred élenjáró üzletei:

Ahol óriási pénzek vannak :

1. Internet üzlet

Oroszországban az emberek 2/3-a nem ismeri a számítógépet! Elmaradtak tőlünk!

Nagyok a különbségek!

2. Áruház láncolatok

Hálózatot hoz létre az üzletágán belül. Boltok hálózatát hozzák létre, hogy több vevőt szerezzenek.

Hálózat = érdemes csinálni

Pl. ha egy IKEA áruházban tűz üt ki,  leég = cég nem megy tönkre, a hálózat kivédi a kockázatot

3. MLM hálózati marketing

Bill Gates: Gondolat sebessége c. könyvében írta:

A 3. évezred élenjáró üzletévé az élenjáró technológiák fognak válni:

            a.) gyorsétkeztetés

            b.) személyes vagy hálózati marketing, MLM

 

- Szív küldi szívnek üzlet

- Milliomosok közül a legtöbbnek a vagyona MLM-ből származik

- Japánban: termékek, szolgáltatások több, mint 90 %-át MLM-ben értékesítik

Milliárdos üzlet!

Kivonat a Direkt Értékesítők Szövetségének kimutatásából:

"Az ágazat a magyar GDP közel 0,2 százalékát eredményezi. Az ágazat 2014-ben 50 milliárdos forgalmat ért el (azaz átszámolva közel 160 millió dollárt), amelynek jelentős hányadát a Szövetség tagcégeinek eredménye teszi ki.


A világon a közvetlen értékesítők 75%-a nő, Európában ez a szám 84%!

Magyarországon a közvetlen értékesítők 73% nő, 49% végzi a tevékenységet részmunkaidőben és 30% 50 év feletti.

Amennyiben egész Európát nézzük, a közvetlen értékesítők 82%-a, az EU tagállamokban pedig az értékesítők 70%-a dolgozik részmunkaidőben ezen a területen.

Az ágazat főbb jellemzői a folyamatos kiegyensúlyozott növekedés, a befektetett tőke gyors és magas hozamokkal járó megtérülése, valamint hosszú távú nemzetközi terjeszkedési lehetőség.